Bouwkundige inspectie

Van dak, torenspits tot kruipruimte en gewelf, we checken de staat van elk pand grondig. Kleine reparaties of het reinigen van de goot nemen we gelijk voor u mee. Alle gebreken worden keurig vastgelegd in een uitgebreide rapportage.Wanneer is het tijd voor een bouwkundige inspectie?

Heeft u plannen om een monumentaal pand te kopen? Of is het alweer even geleden dat uw pand grondig is geïnspecteerd? Schakel dan een van onze experts in. We kijken het pand goed na, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Met een periodieke inspectie kunt u gevolgschade en hoge kosten voor zijn. Desgewenst kunnen we aanvullend een kostenraming opstellen, zodat u in beeld heeft wat het onderhoud gaat kosten.

Voordelen

  • U weet hoe de conditie van het pand is
  • U weet of en wanneer er onderhoud nodig is
  • Als koper voldoet u aan de onderzoeksplicht
  • De onafhankelijke inspectie vindt plaats volgens een erkende methodiek

Wat houdt een bouwkundige inspectie in?

Een inspectie start aan de buitenkant van uw pand. We kijken naar het schilder- en metselwerk. En als het – veilig – kan gaan we het dak op, controleren we de goten, maar ook kruipruimtes en gewelven. Op sporen van vocht en lekkage zijn we binnen en buiten extra alert.

Wat staat er in het inspectierapport?

U vindt hierin een compleet overzicht van iedere schade of gebrek aan uw pand. Met een toelichting op de ernst, het stadium en de omvang. Ook geven we advies over het onderhoud dat u binnen twee jaar moet uitvoeren om uw pand in goede conditie te houden. De inspectie voeren we uit met de landelijke NEN-norm 2767 als richtlijn. Het is een objectieve methode om de conditie van een pand te meten. Dat geeft u de garantie dat los van wie het pand controleert, het resultaat hetzelfde is.

Klik hier voor een voorbeeld van het rapport

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over uw monument?