075 647 45 88

Winkelwagen samenvatting

Bouwkundige inspectie

Van dak, torenspits tot kruipruimte en gewelf, we checken de staat van elk pand grondig. Is er iets kapot? Direct of later onderhoud nodig? We zetten dit voor je op een rijtje in een kort rapport.Wanneer is het tijd voor een bouwkundige inspectie?

Heb je plannen om een monumentaal pand te kopen? Of is het alweer even geleden dat je pand grondig is geïnspecteerd? Schakel dan een van onze experts in. We kijken het pand goed na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voordelen

  • Je weet hoe de conditie van het pand is
  • Je weet of en wanneer er onderhoud nodig is
  • Als koper voldoe je aan de onderzoeksplicht
  • Direct herstel van kleine mankementen om (meer) schade te voorkomen
  • De onafhankelijke inspectie vindt plaats volgens een erkende methodiek

Wat houdt een bouwkundige inspectie in?

Een inspectie start aan de buitenkant van je pand. We kijken naar het schilder- en metselwerk. En als het – veilig – kan gaan we het dak op, controleren we de goten, maar ook kruipruimtes en gewelven. Op sporen van vocht en lekkage zijn we binnen en buiten extra alert.

Wat staat er in het inspectierapport?

Je vindt hierin een compleet overzicht van iedere schade of gebrek aan je pand. Met een toelichting op de ernst, het stadium en de omvang. Ook geven we advies over het onderhoud dat je binnen twee jaar moet uitvoeren om je pand in goede conditie te houden. De inspectie voeren we uit met de landelijke NEN-norm 2767 als richtlijn. Het is een objectieve methode om de conditie van een pand te meten. Dat geeft je de garantie dat los van wie het pand controleert, het resultaat hetzelfde is.

Klik hier voor een voorbeeld van het rapport

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over uw monument?