Aankoop-/Verkoopkeuring

Heeft u het (monumentale) pand van uw dromen gevonden? Of overweegt u juist uw pand te verkopen? Met een aankoop- of verkoopkeuring gaat u voorbereid de onderhandelingen in.Wanneer is het tijd voor een aankoop- of verkoopkeuring?

Het kopen van een (monumentaal) pand is spannend. Zijn er gebreken? En welk onderhoud komt eraan? Een aankoop- en verkoopkeuring geeft u zekerheid bij de aankoop van een nieuw pand of helpt u bij de verkoop van een pand.

Voordelen

  • U weet hoe de conditie van het pand is
  • U weet of en wanneer er onderhoud nodig is
  • Helpt u bij het aanvragen van een hypotheek
  • Als koper voldoet u aan de onderzoeksplicht
  • De onafhankelijke aankoop- of verkoopkeuring vindt plaats volgens een erkende methodiek

Wat houdt een aankoop- of verkoopkeuring in?

Een keuring start aan de buitenkant van het pand. We kijken naar het schilder- en metselwerk. En als het – veilig – kan gaan we het dak op, controleren we de goten, maar ook kruipruimtes en gewelven. Op sporen van vocht en lekkage zijn we binnen en buiten extra alert. De gebreken worden in een rapportage vastgelegd. Indien gewenst kunnen we een kostenraming opstellen, zodat u weet wat het achterstallig onderhoud kost.

Wat staat er in het rapport?

U vindt hierin een compleet overzicht van iedere schade of gebrek aan uw pand. Met een toelichting op de ernst, het stadium en de omvang. Ook geven we advies over het onderhoud dat u binnen twee jaar moet uitvoeren om uw pand in goede conditie te houden. De inspectie voeren we uit volgens de landelijke NEN-norm 2767, dat is een objectieve methode om de conditie van een pand te meten. Dat geeft u de garantie dat los van wie het pand controleert, het resultaat hetzelfde is.

 

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over uw monument?