Meerjaren onderhoudsplan

Onderhoud is plannen maken voor de korte en lange termijn. We helpen u graag met een onderhoudsplan waarin we samen vooruitkijken. Zo houdt u grip op het werk en de kosten.Wanneer is het tijd voor een Meerjaren Onderhoudsplan?

Onderhoud. Misschien niet het spannendste, maar wel het belangrijkste onderwerp als het om (monumentale) panden gaat. Een goed onderhouden pand behoudt zijn waarde. Een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) geeft u inzicht in wanneer u aan welk bouwdeel onderhoud moet uitvoeren en wat de kosten zijn. VvE’s zijn sinds 2018 verplicht te sparen voor een onderhoudsfonds. Het MJOP brengt alles duidelijk in kaart.

Voordelen

  • Heldere planning van onderhoudswerkzaamheden voor elk bouwdeel
  • Behoud van de waarde van het pand
  • Met tijdig onderhoud houdt u de kosten binnen de perken

Wat houdt het Meerjaren Onderhoudsplan in?

Voordat we dit plan opstellen, voeren we een bouwkundige inspectie  uit. Dat is de basis. Daarna zetten we op een rijtje wat er direct aan (achterstallig) onderhoud moet gebeuren, wat terugkerend onderhoud is en wat er in de komende tien jaar aan groot onderhoud nodig is. Wij adviseren u het rapport na vijf jaar samen met de inspecteur te actualiseren voor een nauwkeurige inschatting van de kosten.

Wat staat er in het plan?

U vindt hierin welke onderhoudswerkzaamheden de komende zeven jaar nodig zijn. Met een overzicht van de kosten.

Klik hier voor een voorbeeld van het rapport

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over uw monument?